Tiramisu

Tirpstantis Tiramisu, kurį galėsite ragauti nieko nelaukus!

12/5/20241 min read

Tiramisu receptas be kiaušinių (4 žmonėms)

Lengvas ir paprastas tiramisu receptas, vagyti galėsite nieko nelaukus!

Ingredientai:

• 250 g maskarponės sūrio
• 200 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)
• 50 g cukraus pudros
• 1 puodelis stiprios kavos (atvėsintos)
• 100 ml amaretto likerio (nebūtina, galima pakeisti apelsinų sultimis arba vanilės esencija)
• 100 g savoiardi sausainių
• Kakavos milteliai apibarstymui (juodojo šokolado drožlės

Paruošimas:

Plakite grietinėlę su cukraus pudra, kol susidarys standžios putos.

Švelniai įmaišykite maskarponės sūrį į išplaktą grietinėlę, kol gausite vientisą ir purią masę (neperplakite).

Sausainių paruošimas:

Atvėsintą kavą sumaišykite su amaretto likeriu arba pasirinktu skysčiu.

Greitai pamirkykite savoiardi sausainius į kavos mišinį. Svarbu jų neperlaikyti, kad nesušlaptų per daug, tačiau, jei planuojate valgyti desertą iš karto, galite pamerkti sausainius šiek tiek ilgėliau.

Deserto sluoksniavimas:

Į pasirinktą indą dėkite sluoksnį pamirkytų sausainių.

Ant jų tolygiai užtepkite maskarponės ir grietinėlės kremo.

Kartokite sluoksnius, kol baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremas.

Prieš patiekiant, apibarstykite viršų kakavos milteliais per sietelį, galite apibarstyti tarkuotu šokoladu.

Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms (geriausia – per naktį), kad skoniai susimaišytų.

Patarimas: galite nenaudoti jokio indo, sausainius ir kremą sluoksniuokite tiesiai ant lekštės, su kuria serviruosite. Nuotraukoje labai aiškiai ir paprastai galima pamatyti galutinį variantą.

Improvizuokite!
Skanaus!